Условия за пазаруване в онлайн магазин Beliva.bg

Условия за доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма Екон с опция за доставката на адрес, посочен от потребителя или до офис на Еконт. Плащанията на такса доставка се калкулира на база населено място и тегло на продуктът,като това става по тарифи на куриерската фирма. Потребителят се задължава да осигури достъп и лице за контакт, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя.Всички допълнителни разходи по доставката на куриерската фирма се поемат от клиентът.


Ако потребителят е наел друго лице, за да приеме пратката от негово име, потребителят изършил първоначално поръчката, няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.


Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката, когато получавате пратката. След направен оглед на пратката и я платите – това се счита за точно изпълнение на поръчката. Ако след това желаете да я върнете разходите по куриер се поемат от вас. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, се обръщате към фирмата куриер, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.


При разминавания на направена поръчка и изпратена стока, ще се използва наличната документация, която сте получили по e-mail/ пощата ви и копие, което ще се пази от администраторите на Beliva.bg, за да се уточнят подробностите и да се намерят допуснатите грешки. В този случай , че грешката е допусната от Beliva.bg , поръчка ще бъде върната и заменена, като разходите за куриер ще бъдат поети от фирмата доставчик на продуктите, като компенсация за направената грешка. В случай, че грешката е допусната от клиентът, то той ще поеме разходите по транспортирането на пратката по куриер и в двете посоки. Когато поръчката е изпълнена коректно и точно според направената поръчка в онлайн магазина – за връщане на стоката вие поемате разходите за куриер.Условия за поръчка на продукти


Преди да направите своята поръчка от електронния ни магазин,в момента на своята поръчка, автоматично се счита, че вие в правото си на потребител, сте прочели и сте се съгласили с условия на Beliva.bg за ползване на електронния магазин. В момента на направена поръчка, ще получите писмо на e-mail с подробностите за нея. Наш служител или консултант ще потвърди с директна връзка по телефон вашата поръчка, с цел уточнения по направената поръчка и при необходимост да се направят корекции на допуснати грешки или пропуски в подадената информация. 


Също така с направата на поръчка от електронен магазин Beliva.bg, вие се легитимирате като възрастен човек навършил 18 години и сте в пълното съзнание, за това какво поръчвате. Цените в сайта са в лева и с начислен ДДС.

В случай, че не сте сигурни какво искате да поръчате, можете да се свържете с нас на дадените телефони за контакт за консултация. Можете да прекратите подадената поръчка по телефона в рамките на деня, за да бъде преустановена. В противен случай вие се съгласявате да заплатите разходите по изплащането и връщането на стоката, след като не сте ни осведомили своевременно и ние сме я изпратили на посочения от вас адрес.


За да направите поръчка не е задължително да се регистрирате. Дадената лична информация няма да бъде разпространявана никъде и никога по каквито и да било причини. Потребителите се задължават да не разпространяват данните си за достъп в сайта на други лица.


Beliva.bg си запазва правото да прекратява регистрация на потребител, да премахва или редактира съдържание, да отказва достъп или изпълнение на поръчки ,ако прецени това за необходимо.


Представител на фирмите в онлайн магазин Beliva.bg има право да уточнява по телефон или e-mail наличността на поръчаните стоки и сроковете на доставка, в момента на обработка на поръчката. Също така ще бъдат уточнявани адрес за доставка,данни за изискана фактура, второ или трето лице, което ще получи пратката. 


Доставчиците на продукти в Beliva.bg не носят отговорност за закъснение в доставката на поръчаните продукти, ако има отклонение в тези срокове.


В цената на продуктите, които сте поръчали НЕ са включени цени за доставка и няма допълнителни такси. Цените са с включени ДДС – крайни цени. При доставка плащате сумата, която сме обявили в сайта за продукта и отделно цената за доставка от куриера по техните тарифи за населено място и тегло на продукта.


При подаване на поръчка потребителя задължително посочва адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка, за да може да бъде обработена и стартирана. При не попълване на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация за адрес и кореспонденция, то Beliva.bg няма да изпълни поръчката.


Потребителят се ангажира да потвърди направената поръчка, както и всички останали детайли по нея, след като администратор / служител на Beliva.bg се свърже с него по телефон или e-mail. Комуникацията по електронен път и по телефон са начините за сключване на дистанционни договори, при което Beliva.bg ще предоставя отново пълна информация за характеристиките на поръчания продукт, количество, цена, разходи за доставка и каквито и да било други подробности , относно получаването на стоката ,начините за разплащане , набор от документи, които ще съпътстват продуктът и други.


Отказ на поръчани и доставени продукти


Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:


-видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания;
-възникнал дефект по време на транспортирането – тук се издава протокол от куриера за възникнал дефект при транспортирането
-цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
-констатирани липси


Горе-описаните рекламации могат да се направят 3 дни след получаване на пратката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.


По силата на член 55(ал.1) от ЗЗППТ потребителят може да върне стоката в 14 дневен срок от деня на получаване на пратката, в случай че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил – опаковани и пазени, без да бъдат ползвани. Освен да върнат окомплектована стоката , тя трябва да бъде съпътствана с цялата документация, която е получена заедно с продуктът.


Връщане на продукти


Съгласно законодателството потребителя има правото да се откаже от покупка без да дължи неустойка и без да посочва причина, в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на продукта.,за което ще трябва устно -по телефона, да уведоми служител от онлайн магазин Beliva.bg. Продуктите трябва да бъдат окомплектовани, така както сте ги получили и трябва да бъдат съпътствани с цялата документация, която е получена заедно с пратката. При връщането на продукти, чиято опаковка е повредена или непълна, показва следи от износване или каквито и да било други признаци на употреба, доставчиците на продукти към Beliva.bg си запазва правото да преценят дали да приемат връщането или да задържи част от стойността на продукта, сума която ще бъде съобщена след преценяване на щетите. За да направите своята рекламация и да върнете стоката Beliva.bg, е необходимо да спазвате правилата на нашия онлайн магазин. 


Съгласно законовото право при връщане на продукта, възстановяването на стойността, ще бъде в рамките на 30 дни от датата на връщане. 


Изключения: Не се приемат за връщане

  • Продукти по индивидуална поръчка 

  • Бельо – особено бикини, прашки, боксерки, слипове… долно бельо

  • Бански костюми

В случай, когато се налага рекламация на бельо или бански, които имат фабричен дефект, трябва да се свържете с нас на даденият телефон за връзка в най-кратък срок.

Не се възстановяват суми за Бельо ( Бански ) , след като са приети след преглед съгласно ЗЗП. Не можете да връщате Бански и Бельо.